Çoban Pozu Genel Bilgiler
Gorakshasana, Hatha yoga üzerine “Goraksha Samhita ” adı verilen ilk yazılı metni yaratan tanınmış bir Hintli bilgenin adıdır . Bazen “Goraksha Paddhati ” olarak da bilinir .Çoban Pozu, 9. veya 10. yüzyılda yaşadığına inanılan yarı efsanevi bir figürdür. Efsaneye göre, Shiva’nın Parvati ile konuştuğunu duyduğunda yoga öğretilerini ilk öğrenen Matsyendra’nın öğrencisi.
Ad, Gorakshasana, Sanskritçe geliyor halindeyken “inek” ve anlamı, Raksha anlamına gelen “koruyucusu”. çoban pozu, bu nedenle, kelimenin tam anlamıyla “ineklerin koruyucusu” anlamına gelir. Bunun nedeni, bazen Sığırların Efendisi olarak anılan Shiva ile olan ilişkisi olabilir. Hindistan’da ineklerin kutsal olduğu düşünülmektedir, bu nedenle isim Gorakshasana maneviyatla olan ilişkisine bir gönderme olabilir.
- İngilizce Adı: Cowherd Pose
- Odak: Ayak, diz, kalça
- Seviye: İleri Seviye
- Toplam Süre: 30 Saniye
Çoban Pozu Nasıl Yapılır
Gorakshasana Yere rahat bir pozisyonda oturun. Her iki bacağı da katlayın ve ayaklarınızı elinizle bir araya getirin. Her iki ayağın tabanı birbirine değmelidir.
İki elinizi de yere koyun ve kalçalarınızı kaldırın. Her iki ayağınızın üstüne oturun. Ellerinizi dizlerinizin üzerine koyun.
Gövde, baş ve boynunuzu düz yapın ve düz bir şekilde öne bakın. Gorakshasana Rahat olduğunuz sürece bu pozisyonda oturun. Nasikagra drishti veya burun ucu bakışları bu pozda uygulanabilir.
Çoban Pozu Faydaları Nedir
- Bacakları ve ayakları son derece esnek hale getirir.
- Kundalini Shakti’yi uyandırmaya yardımcı olur
- Gorakshasana İdrar bozukluklarını hafifletir
- Tembellik sorunlarının üstesinden gelir
- Zihni yeniler
- Üreme sistemini güçlendirir.
Yoga Hareketlerinde her poz için 30 ila 60 saniye yeterlidir.
Hamileler için bu süre 15 saniyedir.
Bir hastalığınız, rahatsızlığınız ya da sakatlığınız varsa; Herhangi bir yaralanmaya sebebiyet vermemek açısından;
Lütfen Doktorunuza Danışmadan Bu yoga Pozlarını Uygulamayın.
Yorum bırakın