Fibromiyalji Nedir Yoga İle Tedavi Edilir mi?
Fibromiyalji nedir? Amerikan Romatoloji Koleji’nin araştırmasına göre, fibromiyalji, çoğu çocuk doğurma çağındaki kadınlar olan 3 ila 6 milyon Amerikalıyı etkiliyor ve çocuklar, yaşlılar ve erkekler de etkilenebilir.
Fibromiyalji hastaları en çok eklemlerde, kaslarda, tendonlarda ve diğer yumuşak dokularda uzun süreli sistemik ağrı ve hassasiyet yaşarlar. Fibromiyalji;
- Yorgunluk
- Uyku sorunları
- Baş ağrısı
- Depresyon
- Anksiyete ile ilişkilendirilmiştir.
Yoga yardımcı olacaktır. Fibromiyalji nedir Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nden Ph.D. James Carson tarafından yapılan bir araştırma, yoganın fibromiyaljiyle savaşma yeteneğine sahip olabileceğini gösterdi.
Araştırmacılar, daha önce fibromiyalji tanısı almış elli üç kadın çalışma deneklerini kaydetmiştir.
Kadınlar rastgele iki araştırma grubuna atanmıştır. Ve bu araştırmaya göre sonuç
İlk grup, hafif pozlar, meditasyon, nefes egzersizleri ve grup tartışmalarını içeren sekiz haftalık bir yoga programına katıldı. Fibromiyalji nedir Kontrol grubu fibromiyalji için standart ilaç tedavileri aldı. Yoga programı tamamlayan grupların karşılaştırılması sonucunda yoganın;
- Ağrı ve yorgunluğu
- Sertlik, zayıf uyku, depresyon
- Zayıf hafıza, kaygı
- Zayıf denge
- Ciddi fibromiyalji semptomuyla mücadelede yardımcı olduğunu ortaya koydu.
- Yoga grubunda ağrı ortalama yüzde 24, yorgunluk yüzde 30 ve depresyon yüzde 42 azalma görülmüştür.
Fibromiyalji Yoga Kürü
Fibromiyalji nedir Fiziksel ağrı ve hareket kısıtlılıkları ile uğraşırken dikkat edin. Özen ve sabır sadece yararlı değil, aynı zamanda çok önemlidir. Egzersiz yaparken vücudunuzda rahat olun ve yoga en fazla etkiyi yaratabilir.
- Bir rutin tutturun.
- Derin nefes alın kasları gevşeterek ağrı ve sızıların çok nazikçe aşılması gözlemleyin
- Yavaş nefes alın ve nefese dikkat ettiğinizden emin olun.
- Bedeninizi zorlamadan veya zorlamadan nefesinizde ki gerilimi serbest bırakın.
Paschimottanasana|Oturarark Öne Eğilme Pozu
Kollarınızı yana ve başınızın üstünden tavana doğru uzatın. Nefes alın ve omurgayı uzun süre yukarı çekin. Fibromiyalji nedir Nefes verirken kalçalarınıza dönün ve öne çıkmaya başlayın. Pelvisinizin bir kase su gibi öne doğru aktığını hayal edin.
Her nefes alışınızda omurgayı gerin. Bunun için öne doğru eğilmekten bazı faydalar elde edebilirsiniz. Her nefes verdiğinizde derin bir şekilde öne doğru eğilin. Burnunuzun dizlerinize uzanması yerine midenizin kalçalarınızda olduğunu hayal edin. Bu, omurganızı uzun tutmanıza yardımcı olacaktır.
Boynu omurganın doğal bir uzantısı olarak tutun ve yukarı doğru döndürmeyin veya tamamen gevşetmeyin. Omurganız tamamen uzatıldığında, burada mı kalacağınıza yoksa omurganızın öne doğru dönmesine izin mi vereceğinize karar verin.
Fibromiyalji nedir Bileğinizi veya incik kemiğinizi elinizden geldiğince tutun. Ayağınızda kayış da kullanabilirsiniz. Ayaklarınızı baştan ayağa kuvvetlice bükün.
Ardha Matsyendrasana | Yarım Balık Kralı Pozu
Asa Duruşu’nda Dandasana pozu ile başlayın. Bacaklarınızı vücudunuzun önüne doğru uzatın ve sol dizinizi ve sol ayağınızı uyluğun dış kısmına ulaşana kadar bükün.
Sağ ayağınız sol kalçanıza yakın olacak şekilde sağ dizinizi bükün. Nefes alın ve sağ kolunuzu doğrudan sağ kulağınızın üzerine yerleştirin. Fibromiyalji nedir
Gövdeyi sola ve sağa döndürün. Sağ dirseği sol dizden dışarı çekin ve sol avuç içi oturma kemiklerinin arkasında yere yerleştirin. Sol omzunuza bakın ama boynunuzu çekme. Eğilme boynunuzdan değil midenizden gelir.
Her nefeste omurgayı yukarı doğru çekin. Her nefes verdiğinizde kırışıklığı biraz derinleştirin. Sol ayağınızın tabanının yere sıkıca sabitlendiğinden emin olun. Fibromiyalji nedir Duruşu serbest bırakırken, ters duruşa ters yönde hafifçe döndürün. Diğer tarafa dönmeye hazır olduğunuzda bacağı serbest bırakın ve konumunu değiştirin.
Upavistha Konasana|Geniş Açılı Öne Eğilme Pozu
Dandanasa Pozu ile başlayın. Omurgayı daha fazla çekmek için battaniyeler, destekler veya tuğlalar kullanın. Fibromiyalji nedir Nefes verin ve bacaklarınızı açın. Topuklarınıza uzanın ve ayağınıza basın.
Uyluk kaslarını çekin. Başınızı kaldırın, göğsünüzü kaldırın ve omurganızı gerin. Pelvisten nefes verin ve öne doğru gerin. Elleriniz bacaklarınızın arasında ileri doğru yürürken omurga uzunluğunuzu koruyun. Başınızın üstünden ayaklarınıza kadar uzanın.
Her nefes verdiğinizde biraz batırın. 30 saniye ile 1 dakika arasında bir aralık bırakın ve kendinizi rahat hissediyorsanız daha uzun süre kalın. Fibromiyalji nedir Nefes alın, ellerinizi serbest bırakın ve ardından yavaşça yükselin. Bacaklarınızı bir araya getirin.
Apanasana|Dizler Göğüse Pozu
Sırtınızda mat veya düz bir yüzeye uzanın ve bacaklarınızı ve kollarınızı gerin. Nefes verirken dizlerinizi göğsünüze koyun. Omuz bıçağını belinize asın. Köprücük kemiğinize kadar uzatın.
Yüzünüzü vücudunuzun merkezinde tutmak için yavaşça çenenizi aşağı doğru bükün ve uzatın. Fibromiyalji nedir Nefes alıp verene kadar birkaç dakika bekleyin. Nefes verirken bacaklarınızı ve kollarınızı bırakın. Bir dakika gerin ve sonra gevşeyin. Derin bir nefes alın. 6 kez tekrarlayın. En büyüğü, dileğin. Sakin hissedin. Rahatlamak için bacaklarınızı ve ellerinizi yavaşça yere koyun.
Ananda Balasana|Mutlu Bebek Pozu
Sırt üstü yatın. Nefes verirken dizlerinizi karnınıza doğru bükün. Nefes alın, iki elinizle ayağın dışını kavrayın. Fibromiyalji nedir Ayağı iki elinizle doğrudan tutamıyorsanız her bir ayakkabının tabanının üzerine uzanan bir kemer alın.
Dizlerinizi gövdeden biraz daha geniş olacak şekilde açın. ve sonra yukarı doğru hareket ettirin. Koltuk altlarınızı kaldırın. Topuklar arasında gerin. Direnç oluşturmak için elinizi aşağı çekerken ayağınızı elinize (veya kemerinize) hafifçe bastırın.
Yorum bırakın