Yeni Başlayanlar için Yoga ve Meditasyon


Yoga ve meditason Raja Yoga olarak bilinir. Meditasyon yogası esasen derin durgunluğu, neşeyi ve nihayetinde, derin durgunluğu ifade eder. Neşeyi deneyimlemek için birçok dalgalanmayı susturmayı veya ustalaşmayı öğrenerek zihnin geliştirilmesiyle ilgilidir.

Aydınlanma. Bununla birlikte, takip eden , Hatha Yoga’dan türetilen beden, nefes ve zihin için fiziksel arınma uygulamalarını da içerir. Hatha Yoga Pradipika’da tanımlandığı şekliyle daha geniş yoga uygulamasıdır. Bu tür fiziksel uygulamalar, Yoga ve meditason Raja Yoga’nın da önemli bir parçasıdır. Hatha ve Raja Yoga birbirine bağlıdır.

Hatha ve Raja Yoga arasındaki etkileşimi düşünmenin bir yoludur. Hatha Yoga’nın fiziksel uygulamalarının asana, arınma ve pranayama uygulamaları tapınak pencereleridir. Fiziksel beden ve zihin temizliğini temsil eder.

Raja Yoga’nın ruhsal ışığının – meditasyon uygulamaları içsel kutsal alana (iç Benlik) parlamasını emredin. Yoga ve meditason Sonuçta, fiziksel bedeniniz ve zihniniz tüm ruhsal uygulamalarınız için birincil araçlarınızdır. Bu nedenle, güçlü, sağlıklı bir beden ve zihin olmadan, manevi neşeye ulaşmak zordur.

Raja Yoga’nın Öğretileri


Raja Yoga öğretileri, onları Yoga Sutraları adı verilen 196 aforizmaya formüle eden Patanjali adlı büyük bir bilge tarafından sistematize edilmiştir. Yoga ve meditason Bazı modern çeviriler, birinin önceki sutranın bir genişlemesi olduğu yorumundan dolayı sutra sayısını 195 olarak verir.

Yoga ve meditason Patanjali’nin eski kuralları, sosyal ve kişisel disiplinlerden yoga duruşlarına, nefes kontrolüne ve duyu geri çekilmeye, konsantrasyon ve meditasyon tekniklerine kadar, gerçek ilahi doğamızın deneyimini yeniden kazanmak istiyorsak gerçekleştirmemiz gerektiğine inandığı eylemler hakkında talimatlar veriyor.

Yoga ve meditason Peki Meditasyon Nedir?


Raja veya Kriya, Yoga’nın “meditasyon yogası” olarak tanımlanmasındaki “meditasyon” terimiyle gerçekte ne kastedildiğini bir an için düşünmek önemlidir. Yoga ve meditason Meditasyon basitçe zihni sakinleştirmek ve onu huzursuz duygularından, düşüncelerinden, ego-hislerinden ve arzularından özgürleştirmektir, böylelikle harika bir bütünlük ve “bir arada” olma hissi elde edilebilir.

İnsan olarak bizler bir beden, zihin ve bilinç kompleksiyiz. Batı düşüncesinde zihin ve bilinç bazen eşanlamlı olarak kullanılır ve bu genellikle Yoga ve meditason Hint yoga felsefesine yeni başlayanlar için yanlış anlamalara neden olur. Yoga felsefesinde zihin ve bilinç kavramları iki farklı şeye işaret eder: Zihin ancak düşünceler olduğunda var olur.

Derin uyku durumunda hiçbir düşünce yoktur ve bu nedenle zihin de yoktur. Yoga ve meditason Öte yandan siz – yani içsel benliğiniz – uyanma, rüya ve uyku hallerinde ebediyen mevcut olan bilincin kendisisiniz. Biliş ve hissetme güçlerine sahip olmasını sağlayan, zihne yansıyan sadece benliğin veya bilincin ışığıdır. Yoga ve meditason Yine de hepimiz, günlük varoluşumuzda “bilen” ve “ışık” olanın zihnin kendisi olduğunu düşünme tuzağına sık sık düşeriz.

Yoga ve meditason

Yoga ve meditason uygulaması, zihninizi (düşüncelerinizi) tıpkı bir dış nesneyi gözlemlediğiniz gibi gözlemleme eylemi yoluyla iki varlığı ayrı olarak tanımanıza (bilincinize) izin verir. Yoga ve meditason Bunu yaparken, aslında düşüncelerinizin toplamı olmadığınızı ve sadece düşünceleriniz sakinleştiğinde ve zihniniz hala gerçek neşeli benliğiniz veya bilincinizle fark edip hissedebileceğiniz bir hale geldiğinde fark edersiniz. sürekli meşgul olduğumuz ego ya da dış benlik ile ilişki kurmak yerine.

Yoga Meditasyonunun Günlük Faydaları

Yoga ve meditason, altında yatan ruhsal amacının yanı sıra, hayatınızı her yönden zenginleştiren çok çeşitli günlük faydalar sağlar. Örneğin:

  • Size kendiniz için değerli zaman aşımı sağlar
  • Stres ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olur
  • Yoga ve meditason İçinizdeki sakinlik ve huzur duygunuzu artırır
  • Hayatta başa çıkma gücünüzü artırır
  • Vücudunuzu içten dışa güçlendirir
  • Konsantrasyonu ve netliği artırır
  • Yoga ve meditason Yaratıcılığın gücünü artırır
  • Kendinizle ve dünyayla daha fazla bir arada hissetmenizi sağlar
  • Hayatın her alanında neşe ve mutluluğu teşvik eder.

Meditasyon İçin Oturma Sanatı


Etkili Yoga Meditasyonu uygulaması için vücudun rahat ve sabit bir pozisyonda oturması gerekir – omurganın doğal kıvrımlarının korunabileceği bir pozisyon. Yoga ve meditason Enerjinin daha yüksek çakralara serbestçe akmasına izin vermek için baş, boyun ve omurga dik ve hizalı olmalıdır. Önemli bir süre boyunca bu pozisyonda hareketsiz kalabilecek şekilde oturmanız gerekir. Böyle bir pozisyon çaba harcamadan tutulabildiğinde, vücut gevşeyebilir, nefes sabit ve sessiz hale gelebilir ve odaklanmış zihin derin bir dinginlik durumuna girebilir.

Yoga ve meditason Yalnızca genel esnekliğinize ve konfor seviyenize değil, aynı zamanda herhangi bir günde neyin uygun olduğuna bağlı olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi oturma pozisyonu içerir. Yoga ve meditason Hangisinin sizin için en iyisi olduğunu keşfetmenin tek yolu hepsini denemektir, ancak kendinize karşı dikkatli olun – herhangi bir noktada ağrı hissederseniz asla bir pozisyonu zorlamayın ve pozisyonunuzu yavaşça değiştirin.

Yoga ve Meditasyon Pozlarına Gitmek İçin Diğer Sayfaya Geçiş Yapınız

Yoga ve meditason Kolay Poz – Sukhasana

Yoga ve meditason

Bu, basitçe yere bağdaş kurarak oturmayı içeren, oturmuş meditasyon duruşlarının “en kolay” veya en nazik halidir. Yoga ve meditason Ancak herkes için uygun değildir, bu yüzden deneyin ve nasıl hissettiğinizi görün.

Sağlam bir minderin veya katlanmış bir battaniyenin kenarında yere oturun, her iki bacağınızı bükün ve önünüzde bir bacağı diğerinin üzerine çaprazlayın, böylece dizleriniz yanlara doğru gevşeyin. Daha tecrübeli iseniz, bir yastığa ihtiyacınız olmayabilir.

Yoga ve meditason Minder veya battaniyenin, duruşu sizin için daha rahat hale getirmek için uygun bir yükseklikte olmasını sağlayın. İdeal olarak dizleriniz kalçanızdan biraz aşağıda veya en azından aynı seviyede olmalıdır. Bu, uyluklarınızın aşağıya doğru gevşemesine, kalçalarda gerginliğin azalmasına ve omurganın yukarı doğru uzamasına izin verir.

Oturma kemiklerinizin ön kenarlarına vücudunuzun ağırlığıyla dik oturun. Üst gövdeyi doğrudan omurganın tabanı üzerine hizalayın. Omurgayı uzatın, göğsünüzü açın ve omuzlarınızı geriye doğru çekin.

Yoga ve meditason Avuç içlerinizi yukarı doğru Chin Mudra tercihinize göre dizlerinizin veya uyluklarınızın üzerinde dinlendirin.


Yıldırım Duruşu – Vajrasana

Yoga ve meditason

Yoga ve meditason Bu diz çökmüş meditasyon pozu, standart oturma temasının hafif bir varyasyonudur ve Müslümanlar ve Zen Budistleri tarafından dua ve meditasyonda düzenli olarak kullanılan bir pozdur. Yoga ve meditason Vajrasana’da diz çökmek bedeni ve zihni sakinleştirir ve uyumlu hale getirir, sushumna nadi’de pranayı harekete geçirir ve ruhsal amaçlar için cinsel enerjiyi beyne yönlendirir.

Bir yoga matı veya minderi üzerinde dizleriniz birlikte diz çökün ve kalçalarınızı topuklarınızın üzerine oturtun.

Yoga ve meditason Ayak parmaklarınızı bir araya getirin ve topuklarınızı ayırın, böylece topuklarınız kalçalarınızın yanlarına değecek şekilde ayaklarınızın iç yüzeyine oturur.

Başınız, boynunuz ve omurganız doğal olarak hizalanmış ve gevşemiş şekilde vücudunuzu dik tutun.

Ellerinizi, avuç içlerinizi yukarı doğru, Yoga ve meditason Chin Mudra’da dizlerinizin veya uyluklarınızın üzerine koyun.


Yoga ve meditason Usta Duruşu – Siddhasana

Yoga ve meditason Sanskritçe terim siddha, “mükemmelleştirilmiş” veya “başarılı” anlamına gelir. Bu nedenle, Siddhasana’nın usta yogiler arasında ideal bir meditasyon duruşu olarak görülmesi şaşırtıcı değildir. Yoga ve meditason Bunun nedeni, zihni sakinleştirmesi, nadiler üzerinde dengeleyici bir etkiye sahip olması ve ayakların pozisyonunun uyguladığı baskı nedeniyle çakraların ruhsal enerjisini harekete geçirmesidir.

Sert bir minderin veya katlanmış bir battaniyenin kenarında yere oturun. Daha tecrübeliyseniz, bir yastığa veya battaniyeye ihtiyacınız olmayabilir. Yoga ve meditason Sol bacağınızı bükün ve topuğunuz kasıklara doğru bastırarak ayağınızın tabanını sağ uyluğunuzun iç kısmına düz bir şekilde yerleştirin, böylece esasen sol topuğunuzda oturursunuz.

Yoga ve meditason Sonra sağ bacağınızı bükün ve sağ ayağınızı doğrudan sol ayağın önüne, ayak bileği kemikleri birbirine değecek şekilde yerleştirin. Sol topuğunuz, doğrudan cinsel organların üzerindeki kasık kemiğine basabilir.

Alternatif olarak, sol ayağın dış kenarını ve ayak parmaklarını sağ baldır ve uyluk kasları arasına itin. Yoga ve meditason Sağ ayak parmaklarını kavrayın ve onları sol baldır ile uyluk arasına doğru çekin.

Chin Mudra’da ellerinizi, avuç içlerinizi yukarı doğru dizlerinizin üzerine koyun


Yoga ve Meditasyon Lotus Duruşu – Padmasana

Yoga ve meditason

“Lotus oturağı” anlamına gelen Padmasana, ayakların karşılıklı uyluklara yerleştirildiği Yoga Meditasyonu için klasik oturma pozudur. Yoga ve meditason Bacaklar bağlı bir pozisyonda olduğundan, onlara giden kan akışı azalır, bu da beyne giden kan akışının artmasına neden olur ve bu da sinir sistemini arındırır. Yoga ve meditason Bu duruş tüm çakralar üzerinde dengeleyici bir etkiye sahiptir ve zihne eşsiz bir sakinlik hissi verir.

Yoga ve meditason Bacaklarınızı önünüzde uzatarak yere oturun. Ardından, sağ ayağınızı iki elinizle tutarak yavaş ve dikkatli bir şekilde sağ bacağınızı bükün.

Ayağı, taban size bakacak şekilde döndürün ve sağ dizinizi yere indirirken ayağı sol uyluğunuzun üstüne yerleştirin. Yoga ve meditason Sağ topuğunuz kasık kemiğinize yakın olmalıdır.

Sonra sol bacağınızı bükün ve sol ayağınızı ellerinizle tutarak, ayağınızı sağ uyluğunuzun üstüne yerleştirin. Yoga ve meditason Burada bir rahatlık noktası bulun.

Chin Mudra’da ellerinizi avuç içi yukarı bakacak şekilde dizlerinizin üzerine koyun


Bu yoga hareketlerinin altında kendi yoga videonuzun yayınlanmasını isterseniz lütfen bize ulaşın!

Soru Öneri ve Şikayetleriniz İçin Sitemizin İletişim Bölümünden yada İnstagram Mesaj Bölümünden Ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0