Yoga nedir tarihçesi Sevgili ve kıymetli dostlarım selamlar ve sevgiler. Bu gün sizler için konusu üzerinde duracağız. Daha önce ki bloğumu takip eden dostlar bilirler bu konu üzerinde durduk ve yoganın 8 adımını içeriklerini açıklamaları uzun saatler araştırarak sizlere güzel bir yazı sundum. Burada da aynı şekilde bu konuya değinmek ve hakkında sizlere yazmak istedim.

Bu güne kadar okuduğum kitaplarda ve gözlemlediğim insanlarda (eskilerden bu zamana) herkes farklı olmak adına yoga üzerine ya da yoga nedir üzerinde bir sürü farklı yazı yazmış, kitap çıkartmış. Ancak asıl da olan, yani gerçekte olana geçiş yapınca ve bu araştırmayı derinleştirince algıladığım şey temelde herkesin anlattığının aynı olduğu oldu. Raha ve Osho Haricinde.

Raja ve Osho kitaplarında okuduklarım ve beni cezbeden eski zamanlardan bu zamana gelinirken yoganın gerçekte ne olduğunu insanların farklı algıladıklarını ve yeni dünyaya uyarlandığından bahsediyorlar.

Raja Yoga üzeride bir çok kitap bulabilir bu konu ile ilgili araştırmalarınızı derinleştirebilirsiniz. Ancak Yoga nedir tarihçesi benim fikrimce bir de Osho’ dan dinlemeniz ve özümsemenizdir. Sizlere önerebileceğim 2 kitap arasında ilki Osho Çakra Kitabı ve ikincisi Yoga – Bireyin Doğuşu bu iki kitapla başlamanızı ve sonrasında özellikle ingilizce kitapları, kaynakları tercih etmenizi öneriyorum.

Yoganın 8 Adımı


Patanjali, Ashtanga Yoga olarak bilinen sistem ya da sekiz uzuv. Yoga nedir tarihçesi Etik olan kurallara eğer bu türden eğilimli iseniz, siz de dahil, herhangi bir yoga uygulayıcısı tarafından takip edilmek üzere gelişti:

  • Yamas: Şiddet, yalan ve hırsızlıktan kaçınmamızı sağlayan kısıtlama.
  • Niyamas: Gözlemler. Memnuniyet, saflık ve hoşgörüye yol açan ana hatlarıyla belirlenmiş bir dizi kuralın ardından.
  • Asana: Fiziksel egzersizler yoga pozları.
  • Pranayama: Solunum teknikleri.
  • Pratyahara: Meditasyon için hazırlık, aklın duyulardan çekilmesi.
  • Dharana: Yoga nedir tarihçesi Konsantrasyon durumu ve aklı belirli bir süre boyunca tek bir nesnede tutabilmek.
  • Dhyana: Meditasyon hareketi, hiçbir şeye odaklanma yeteneği ya da hiçbir nesneye, süresiz olarak.
  • Samadhi: Emilim. Var olmak ve özün öz doğasının gerçekleşmesi. Yoga yapan insanların sayısının kritik bir kitleye ulaştığını düşünüyorum. toplu zihinsel ve fiziksel sağlık sorunları kaybolmaya başlayacak. Ama yoga için gerçekten gitmek ana akım insanlar, pratiklerinin herkesin yapabileceği bir şey olduğunu anlamalıdır.

Patanjali’nin sekiz bacaklı yolunu izlemeniz veya yoga yapmak için bir ashramdan uzaklaşmanız gerekmiyor. Yoga nedir tarihçesi Kendi hayatına fayda sağla. Sadece uygulamaya başlaman yeter. Basit. Kolay. Güçlü. İlk ne yaparsınız? Nefes alın. Sıradaki ne? Gözlemek.

Yoga Nedir?


Yoga pozlarının tümü, bedenin ve zihnin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Yoga Kendi ihtiyaç ve gereksinimlerinize göre uyarlayabileceğiniz sürekli gelişen bir uygulamadır.

Antik yogiler hiçbir zaman karpal tünel sendromu ile uğraşmak zorunda kalmazlardı , bilgisayar ekranlarından frazzled gözler ve gün boyunca masalarda oturmadılar. Yoga nedir tarihçesi Onlar Düzenli meditasyon uygulayarak ve dünyadaki huzuru hissederek bir şeye açık gibiydiler. Yoga çalışırlardı.

Yoga Çalışın: Vücudumuz rahat durduğumuzda bizi tedavi edebilir ve nefesimizi takip edebilir. Pozları zorlayarak ya da zorlayarak çalışın. . Pozların içinde çok fazla çeşitlilik ve seçenek var. olduğun yerde kalabilir ve vücudunu hissetmeyen bir şey yapması için zorlama.

Yoga yaparken kaslarınızın çalıştığını ve zihninizin odaklandığını hissedersiniz, ancak tüm uygulama boyunca rahat ve rahat kalabilmelisiniz. Rahat olmak pratik, uygulamaktan çok daha faydalıdır. Yoga nedir tarihçesi Bir şeye siniriniz bozulduğunda veya kendini büyük bir blok olarak sunduğunuzda, geri çekilin. Nefesinizin uzun ve derin bir şekilde dönmesini bekleyin. Ritim tutun, sonra yaptığınız işe geri dönün.

Bir kapı açıksa, yürüyün. Kapalıysa, vurup birkaç nefes bekleyin. Kapalı kalırsa, başka bir gün aynı poza dönebilirsiniz. Kolaylıkla pratik yaparken, sonunda işler zor olmayacak ancak zorlanıyorsanız yaklaşımınızı değiştirdin. Enerjiniz açısından, tansiyon ve gerginlik gösteren stresli bir top olacaksınız.

Odaklanmayacak bir zihin ve hareket edemeyecek kadar sıkı bir vücut. Zorlamanın bu olduğuna inanmak yanlış. Poza girmek için yolunu açmaktan daha iyi başka bir yol yok. Sabırlı olmak esas olanı. Evde yoga pratikleri ile her gün yeni bir adım daha ilerlemeniz mümkün olacak.

Daha az çabayla daha fazlasını yapacaksınız. Daha hızlı olacaksın. Buna inanmak bir serap gibi görünüp gerginlik yaratabilir ancak meditasyon yaparak bunu başarabilir ve bu düşünceyi de atlatabilirsiniz. Yoga nedir tarihçesi Her durumda sizi o olmak istediğiniz insana dönüştürecek yol Yogadan geçecektir. Nefes almayı, gözlemlemeyi, rahatlatmayı bilin. Sırada ki sizsiniz.

Yaşam kendi içinde anlamlı değildir. Boş bir tuval gibidir. Anlamın yaşamın içinde yaratılması gerekir; anlam önceden verilmez. Sana özgürlük verilir, yaratıcılık verilir, sana yaşam verilir. Anlam yaratmak için gerekli olan her şey verilir. Anlamı oluşturan temel unsurların hepsi verilir ama anlam verilmez. Anlamı sen yaratmak zorundasın. Üzerine bir resim yap.

OSHO

Sizleri çok seviyorum. Sevgi ve Saygı ile Namaste ?

Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0