Nefes Yoga | Nefesin Fiziksel ve Temel Çalışmaları – Yoga Hareketleri

Nefes Yoga | Nefesin Fiziksel ve Temel Çalışmaları

Nefes Hayattır | Nefesin Fiziksel ve Temel Çalışmaları

Nefes yoga. Bilinç anne rahmine girdikten sonra, yaşam için en büyük destek ve koşul nefestir. Bu durumda nefesten bahsettiğimizde, sadece oksijen ve karbondioksitin normal solunması ve solunmasından bahsetmiyoruz. Yaşamın temel unsurlarından biri olan hava elementinden de söz ediyoruz. Platon ve Aristo gibi büyük klasik filozoflar olağanüstü dünyayı dört elementin çerçevesini kullanarak tanımladılar. Hava, ateş, su ve toprak ve bunların uyumu veya uyumsuzluğu.

Batı felsefesi gibi, Doğu felsefesinin, tıbbının ve meditasyonunun eski gelenekleri, dört öğenin niteliklerine ve uyumuna önem verir. Budizm’in genel Sutrik geleneği, dört elementi ve özelliklerini kohezyon (su), sağlamlık veya atalet (toprak), genişleme veya titreşim (hava) ve ısı veya enerji (ateş) olarak adlandırır. Tibet Budist felsefesi beş unsuru adlandırır: hava, su, toprak, ateş ve uzay. Beşinci unsur, uzay, benzersiz bir şekilde önemlidir, çünkü o, tüm fenomenlerin özüdür; uzay tüm maddi fenomenleri kaplar ve formu tanımayı mümkün kılar. Tersine mekân, aynı zamanda biçimin yokluğudur. Klasik Doğu ve Batı felsefesi bize öğelerin yaşamın yapı taşları olduğunu söyler.

Nefes Yoga “Nefes Hayattır” demek ne demektir?

Etimoloji ve dilin tarihi bize nefesin her zaman yaşamla bağlantılı olduğunu gösteriyor. Latince ve Yunancanın dilbilimsel köklerinde, ruha ya da ruha verilen isimler doğrudan nefesle bağlantılı ya da eşanlamlıdır. Latince animus (ruh) ve anima (ruh) kelimeleri Yunanca anemos ile aynıdır ve “rüzgar” anlamına gelir. Rüzgar için bir başka Yunanca kelime olan pneuma da “ruh” anlamına gelir. Eski atalarımız genellikle nefesi ruhla ilişkilendirdi, çünkü nefes soğuk havada sisli, hayaletimsi bir şekil alır.1

nefes yoga

Tarihsel olarak nefes bize ruhumuzu veya ruhumuzu veren şeydir, ama aynı zamanda nefesin kelimenin tam anlamıyla hayatı sürdürdüğünü de biliyoruz. Hücresel düzeyde oksijen ve karbondioksit dengesi ile vücudun gücü ve canlılığı korunur. Aslında, göstereceğimiz gibi, Batı tıbbi araştırmaları, genel sağlığımızın doğrudan nasıl nefes aldığımızla ilgili olduğunu gösteriyor.

Nasıl Nefes Alıyoruz

Nefes fizyolojik, psikolojik, şartlı bir davranış ve gönüllü bir eylemdir; vücudun dinamik, çok yönlü, yaşamsal bir işlevidir. Fizyolojik olarak solunum, vücudun metabolik taleplerine göre otomatik olarak gerçekleşir. Metabolik kelimesi vücuttaki biyokimyasal bir süreci. Maddelerin birikmesini ve diğerlerinin parçalanmasını tanımlamak için kullanılır.

Hücresel düzeyde, nefes alma, kanda biriken oksijen ve karbondioksit değişimini sağlar. Örneğin, tam hızda koştuğumuzda veya ateşimiz yüksek olduğunda, vücudumuzun vücudumuza hızla pompalanan daha fazla oksijene ihtiyacı vardırHepsi bizim tarafımızdan herhangi bir bilinçli çaba sarf etmeden sahne arkasında gerçekleşir. Bunun etkilerini tıp diplomasına sahip olmak şöyle dursun, arkasındaki bilim veya anatomiyi anlamaya bile gerek kalmadan hissediyoruz.

Nefes almak aynı zamanda psikolojik durumumuzdan etkilenir. Algılarımız ve duygularımız. Hepimizin genetik, aile çevremiz ve yaşam deneyimlerimizden etkilenebilecek belirli bir duygusal mizacı vardır. Bu değişkenler nedeniyle, duygularımıza tepki olarak nefes alma hızımız, derinliğimiz ve kalitemiz değişir: Geçmişte bizi üzen bir şeyi düşündüğümüzde veya gelecekte heyecan verici bir şey beklediğimizde veya o anda zorlu bir durum yaşadığımızda.

Zamanla, herhangi bir uygulama veya alışkanlık gibi, iç ve dış koşullara tekrarlanan tepkiler yerleşik eğilimler haline gelir. Bilinçsiz olarak nefes alma kalıplarını uyaranlarla ilişkilendiririz. Belirli duygular belirli deneyimlerle ne kadar sık ​​ilişkilendirilirse, nefes alma o kadar fazla değişir.

Solunumun gönüllü kontrolü, vücudun önemli ve benzersiz bir özelliğidir. Başka hangi viseral işlevleri doğrudan kontrol edebiliyoruz? Yok! Kalp atış hızımız veya kan basıncımız gibi diğer viseral fonksiyonları etkilemeyi öğrenebiliriz, ancak bunları doğrudan kontrol edemeyiz. İstediğimiz zaman, nefesimizi tutabiliriz. Daha hızlı nefes alabilir veya daha yavaş nefes alabiliriz. Bu kontrol neden önemlidir?

Nefes, iç ve dış deneyimlerimiz arasındaki bağlantıdır. Her nefes alışımızda dış dünyadaki havayı vücuda alırız. Aynı zamanda bu deneyimlere verdiğimiz fiziksel ve duygusal tepkiler arasındaki bağlantıdır. Bedenlerimizde ve zihnimizde olup bitenler, nefesimiz yoluyla kanalize edilir. Ancak bu ifadenin diğer tarafı, nefes alma şeklimizin bedenlerimizde ve zihnimizde olanları da değiştirebileceğidir.

Nefes Yoga Nefes Kontrolü

Nefesimizin kontrolünün, tamamen vücut tarafından kontrol edilmekten (bilinçsiz) tamamen zihin tarafından kontrol edilmesine (bilinçli) kadar bir süreklilik boyunca var olduğunu düşünebiliriz. Bir tarafta nefesin sadece vücudun fizyolojik gereksinimleri tarafından belirlenen fizyolojik / otomatik yönü vardır. Süreklilik boyunca hareket ederken, koşullu / davranışsal buluyoruz; bu, vücudumuzun duygulara ve algılara dayalı koşullu davranışı doğal işlevle karıştırdığı yerdir.

nefes yoga

Bilinçli davranışlar, bilinçsiz fizyolojik reaksiyonlara dönüşmüştür. Sonra, nefesin psikolojik / algısal / duygusal niteliklerine varıyoruz: o anda zihnimizde olup bitenlere bağlı olarak duygularımıza ve algılarımıza yanıt olarak nasıl nefes alırız.

Zihindeki düşüncelerin etkileşimi, buna eşlik eden bir fizyolojik tepki üretir. Ve sürekliliğin en ucunda, nefesin doğrudan zihnimiz tarafından kontrol edildiği, nefesin gönüllü yönünü buluyoruz. Bu devamlılık, nefes almanın zihin ve beden arasındaki dinamik bağlantı olduğunu gösterir. Fiziksel ihtiyaçlarımızı ve duygusal tepkilerimizi kapsar: vücuttaki tüm deneyimimizi temsil eder.

Araştırmalar, davranışsal nefes alma kalıplarımızın o kadar yaygın ve alışkanlık olduğunu gösteriyor ki, REM uykusu sırasında, vücut en derin şekilde dinlendiğinde bile, gönüllü nefes alma kalıpları nasıl nefes aldığımızı hala kontrol edebiliyor.

Soru Öneri ve Şikayetleriniz İçin Sitemizin İletişim Bölümünden yada İnstagram Mesaj Bölümünden Ulaşabilirsiniz.