Ketojenik Diyet Nedir


Ketojenik diyet, isim size süslü gelebilir, ancak bu diyet gerçekten basittir. Belirli bir gıda maddesini veya bunlardan herhangi birini fazla tüketmenizi gerektirmez. Bu diyet, ilk bakışta alışılmadık gelebilecek düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı bir diyeti destekler.

Düşük karbonhidrat ve yüksek yağ, iki uç nokta gibi görünür. Vücudunuzdaki yağ seviyelerini dengeleyebilen ve aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olan sihirli formüldür Öyleyse, “ketojenik” kelimesinin anlamı tam olarak nedir? Yemeklerinizdeki karbonhidratları azaltırken yağ alımınızı artırdığınızda, vücudunuz “ketozis” denen bir duruma geçer, yani glikoz yakmak yerine vücudunuz yağ yakıyor demektir.

Ketojenik diyetin 3 ana faydası

  1. Kilo vermeye yardımcı olur
    Yemeklerimiz karbonhidrat bakımından zengin olduğunda, vücudumuz kandaki yüksek glikoz seviyeleri nedeniyle insülin salgılar. Şimdi insülinin görevi, hücrelere olabildiğince fazla enerji depolamaları için sinyal vermektir. Ketojenik diyet, karbonhidratı yemeklerinizden çıkararak aşırı insülinin vücutta salınmasını önlemeye yardımcı olur. Vücudun insülin seviyeleri düşük olduğunda, yağları çok daha hızlı yakmaya başlar ve sonunda iyi miktarda kilo kaybına neden olur. Vücudunuzun siz uyurken bile yağ yakmaya devam edeceği anlamına gelir. Yağ yakma işlemi 7/24 devam edecektir. Ketojenik diyet sırasında tükettiğiniz yağ türünün son derece önemli olduğunu unutmayın. Yağ asitleri bakımından daha yüksek olan ancak yağlarınızı daha hızlı yakmanıza yardımcı olan yiyecekleri tüketin.
Aşağıda, ketojenik diyet sırasında yiyebileceğiniz önerilen yiyecek maddelerinden bazıları verilmiştir.
ketojenik diyet
  • Otla beslenen et
  • Deniz ürünleri ve vahşi balıklar
  • Kümes hayvanları
  • Jelatin, yağ ve tereyağı
  • Tekli doymamış yağlar (zeytinyağı ve avokado), çoklu doymuş ve doymuş yağlar
  • Ispanak, brokoli, lahana, frenk soğanı, pazı, Çin lahanası gibi nişastalı olmayan sebzeler.
  • Sade kahve, çay gibi içecekler.
  • Mayonez, hardal sosu, lahana turşusu, Kombucha, turşu ve fermente gıdalar gibi çeşniler.
  • Her çeşit baharat ve ot
  • Nişastalı olmayan tüm sebzeler, mantarlar ve tüm meyveler.
  • Macadamia fıstığı, badem, ceviz, ceviz, kabak çekirdeği, keten tohumu, chia tohumu vb.
  • Fermente soya ürünleri
  1. Alzheimer hastalığı ve nöbetleri tedavi eder
    Ketojenik diyetin insanlarda Alzheimer hastalığının tedavisinde nasıl yardımcı olduğunu gösteren birçok kanıt vardır. Ketojenik diyet, sağlıklı bir beyin için gerekli olan sağlıklı yağların yaklaşık% 70’inden oluşur. Ve Alzheimer’ın tedavisi beyninizin sinir sistemini desteklemenizi gerektirir. Alzheimer gibi bir hastalığın tedavisinde ketojenik diyetin yardımcı olduğu yer tam olarak burasıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, bu diyet nöbetlerden muzdarip kişilerin tedavisinde de faydalıdır.
  2. Tip 2 diyabet hastalarına yardımcı olur
    Keto diyeti, yüksek düzeyde yağ tüketmenizi sağlar. Sadece tip 2 diyabet hastaları için bu diyeti uygulayabilirsiniz. İnsülin dozu gerektiren biriyseniz, ketojenik diyete başlamadan önce doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz. İnsülin kullanmayanlar için kan şekeri seviyelerinizin dengesini korumaya yardımcı olduğundan bu diyetten büyük ölçüde yararlanabilirsiniz.

Ketojenik Diyet Listesi

Soru Öneri ve Şikayetleriniz İçin Sitemizin İletişim Bölümünden yada İnstagram Mesaj Bölümünden Ulaşabilirsiniz.

Ketojenik Diyet Yemekleri

Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0