Şeker Hastalığı
Şeker hastalığı belirtileri bir çok insanda farklı bir çok şekilde görülür. Şeker hastası olduğunu düşünen kişilerde sürekli tuvalete çıkma isteği, aşırı yemek yeme, yemek sonrası hemen acıkma yada yedikten sonra doymadığını hissetme, yediğiniz hiç bir şeyden tat almama duygularını beraberinde getirir. Eğer şeker hastası olduğunuzu hissediyorsanız bu belirtileri lütfen dikkate alın.
Yoga uygulamasının, diyabetli insanlara yardım etmek için faydalı olduğu bulunmuştur. Birkaç araştırmadan elde edilen bulgular yoganın vücut yağını azaltarak, kan şekeri kontrolüne yardımcı olarak şeker hastalarına fayda sağlayabileceğini belirtmek, insülin direnciyle savaşmak ve sinir fonksiyonunu iyileştirmek. Şeker hastalığı belirtileri Yoga stresi azaltır, bu da glikoz ve muhtemelen insülin yanıtını iyileştirir. Yoga ayrıca kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur ve diyabet ve buna bağlı komplikasyonların gelişiminde büyük rol oynayan kolesterol seviyelerini düşürür. Yoga aynı zamanda seviyeyi etkileyen hormonları salgılayan pankreas fonksiyonunu uyarmak için de faydalıdır.
Diyabet Yoga Kürü
Diyabet için yoga tedavisi, öncelikle düzenli ve sağlıklı bir uygulama yaparak bu hastalığa yakalanmayı önlemektir. Bu da yaşam tarzınızı değiştirmek ile başlar. Halihazırda şeker hastalığınız varsa, birlikte amacımız başka komplikasyonların gelişmesini önlemektir ve vücut sistemlerinin işlevlerini iyileştirmek. Şeker hastalığı belirtileri düzenli bir uygulama vücudunuzu eski sağlıklı haline geri getirmenize yardımcı olabilir. Tüm vücudunuzu hareket ettirmek için aşağı da verilen yoga hareketlerinin yanı sıra güneşe selam rutinini her gün uygulayın.
Halasana | Saban Pozu
- Bacaklarınız yukarı bakacak ve elleriniz sırtınızı destekleyecek şekilde destekli bir omuz desteği ile başlayın.
- Ayaklarınızı başınızın üzerinde yere indirmek için kalça eklemlerinizden yavaşça eğilirken nefes verin. Şeker hastalığı belirtileri Bacaklarınızı tamamen uzatın ve gövdenizi düz ve dikey tutun.
- Ayak parmaklarınız yere ulaştığında, iç kasıklarınızı karnınızın içine doğru çekerek, uyluklarınızı ve kuyruk kemiğinizi gökyüzüne doğru kaldırın. Daha kolay hale getirmek için vücudunuzu kasıklarınızdan asılı olarak imgeleyin.
- Çenenizi göğüs kemiğinizden uzaklaştırın ve boğazınızı gevşetin. Baştan sona sürekli nefes alın.
- Sırtınız sabit olduğunda, kollarınızı indirin ve kollarınızı yere bastırarak ellerinizi birleştirin.
- İlk başta bu duruşu 30 saniye sürdürün, ancak zamanla uzunluğu beş dakikaya kadar artırın.
- Bu pozisyondan kurtulmak için, ellerinizi sırtınıza döndürürken nefes verin ve destekli bir omuz desteğine dönmek için bacaklarınızı kaldırın. Şeker hastalığı belirtileri Oradan, nefes alın, sonra nefes verirken omuz standından ceset pozuna geçin.
Sarvangasana | Omuz Duruşu
- Sırt üstü yatın veya karnınızın üstüne uzanın.
- Bacaklarınızı yavaşça yukarı kaldırın ve 90 ° ‘lik bir açıya getirin.
- Kalçayı yukarı kaldırarak bacakları başa doğru getirin.
- Bacakları kaldırın; karın ve göğüs düz bir çizgi oluşturmaya çalışır.
- Destek için avuç içlerinizi sırtınıza koyun.
- Şeker hastalığı belirtileri Çeneyi göğsünüze yerleştirin.
- Rahat olduğu sürece pozisyonu koruyun.
- Pozu 30 saniye veya daha uzun süre korumaya çalışın.
- Yavaşça orijinal konumuna geri dönün.
- Bunu yaparken önce elinizle sırtı destekleyerek kalçayı aşağı indirin ve yavaşça yüzeye veya orjinal pozisyonuna gelin.
- İki veya üç kez gerçekleştirin.
Supta Baddha Konasana | Bağlı Açı Duruşu
- Yere düz ve düz bir şekilde uzanın. Ardından dizlerinizi nazikçe bükün. Ayaklarınızı her iki ayağınızın dış kenarları ile zeminde bir araya getirin. Topuklarınızı kasıklarınıza yakın yerleştirin.
- Avuç içleriniz kalçalarınızın yanına uzanmalı ve aşağı doğru bastırılmalıdır.
- Nefes verin ve kuyruk kemiğiniz kasık kemiğinize yakın hareket ederken karın kaslarınızın kasılmasını sağlayın. Şeker hastalığı belirtileri Sırtınızın alt kısmındaki uzamayı ve pelvisiniz eğilirken omurganızdaki dengeyi hissedin. Bu pozisyonu koru.
- Hızlı bir şekilde nefes alın ve tekrar nefes verirken, kasıklarınızda ve uyluklarınızın iç kısımlarında iyi bir gerginlik oluşturacak şekilde dizlerinizin açılmasına izin verin.
- Alt omurganızın zorla kavisli olmadığından emin olmalısınız. Ayrıca omuzlarınızın rahat olduğundan ve boynunuzdan uzakta olduğundan emin olun.
- Şimdi bir dakikaya kadar pozda kalın, derin ve yavaş nefes alın.
- Nefes verin ve pozdan çıkın. Ancak bunu yapmadan önce, son gerilimi sağlamak için belinizi ve dizlerinizi yere bastırın. Ardından dizlerinizi kucaklayın ve bırakmadan önce bir yandan diğer yana sallayın.
Paschimottanasana | Oturarak Öne Eğilme Pozu
- Kollarınızı düz bir şekilde yanlara ve başınızın üzerinden tavana doğru uzatın.
- Nefes alın ve omurganızı uzun süre yukarı çekin.
- Nefes verirken, kalçalarınıza dönerek öne çıkmaya başlayın. Pelvisinizi öne doğru akan bir kase su olarak hayal edin.
- Her nefes alışınızda omurganızı uzatın. Şeker hastalığı belirtileri Bunu yapmak için öne eğilmenizden biraz çıkabilirsiniz.
- Her nefes verdiğinizde, öne doğru kıvrımınıza doğru derinleşin. Burnunuzun dizlerinize gelmesinden ziyade, karnınızın uyluklarınızın üzerinde dinlendiğini hayal edin. Bu, omurganızı uzun tutmanıza yardımcı olacaktır.
- Boynu omurganızın doğal uzantısı olarak tutun, ne yukarı bakacak şekilde kranklamayın ne de tamamen gitmesine izin vermeyin.
- Omurga uzunca tam ekstansiyonunuza geldiğinizde, burada kalmak mı yoksa omurganızın öne doğru dönmesine izin mi vereceğinize karar verin.
- Ayak bileklerinizi veya kaval kemiğinizi, hangisine ulaşabiliyorsanız tutun. Ayağınızın etrafında bir kayış da kullanabilirsiniz . Ayaklarınızı baştan sona kuvvetlice bükün.
Urdhva Mukha Svanasana | Yukarı Bakan Köpek Pozu
- Bacaklarınızı arkanızda uzatarak ve ayaklarınızın üstleri yere değecek şekilde yüzüstü yatarak başlayın.
- Avuç içlerinizi omuzlarınızın hemen altına, parmaklarınız ileriyi gösterecek şekilde yere koyun. Nefes alın ve ellerinizle aşağı doğru itin, kollarınızı düzleştirin ve vücudunuzun üst kısmını yerden kaldırın. Uyluklarınızı gerin ve hafifçe içe doğru çevirin. Kollarınızı hafifçe dışarı çevirin.
- Kalçanızın alt kısmını öne doğru eğin ve kasları birbirine tutun. Kürek kemiklerinizi birbirine doğru çekerek sıkın. Şeker hastalığı belirtileri Nefes alırken göğüs kafenizin genişlemesine izin verin. Nefes verirken bu genişlemeyi sürdürün.
- Kaburgalarınızı öne itmeden gövdenizi göğsünüzün üst kısmından kaldırın. İleriye bakın.
- Düzenli nefes almaya devam ederken bu pozisyonda 15 ila 30 saniye kalın.
- Bu pozu bırakmak için nefes verin ve vücudunuzun yere çökmesine izin verin.
Dhanurasana | Yay Pozu
- Avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde ellerinizi yan tarafınıza yatırarak başlayın. Nefes verin, dizlerinizi bükün ve ayak tabanlarınızı olabildiğince arkaya doğru çekin. Dizlerinizi kalça genişliğinizden daha geniş tutmadan ayak bileklerinizi kavrayın.
- Nefes alın ve ayak tabanlarınızı arkadan kaldırırken aynı anda uyluklarınızı yerden kaldırın. Bunu yaparken başınız ve vücudunuzun üst kısmı doğal olarak yerden yükselecektir. Kuyruk kemiğinizi yere itin ve sırt kaslarınızın yumuşaklığını korumasına izin verin. Kalçalarınızı ve topuklarınızı kaldırırken, göğsünüzü ve kalbinizi açmak için kürek kemiklerinizi sırtınıza sıkın. Dümdüz karşıya bakın.
- Sırtınızdan nefes almaya odaklanın, çünkü mideniz yer ile vücut ağırlığınız arasında iken nefes almak zor olacaktır. Nefes almayı unutma . Bu pozisyonda 20 ila 30 saniye kalın.
- Kendinizi bu pozdan kurtarmak için, hem başınızı hem de ayaklarınızı yere indirirken nefes verin. Birkaç derin nefes için dinlenin
Ardha Matsyendrasana | Balıkların Yarım Efendisi Pozu
- Sağ ayağı sol bacağın üzerine bükün, sağ ayağınızı sol dizinizin dışına yerleştirin, sağ ayağın parmaklarını öne doğru tutun.
- Sol ayağı sağ kalçaya yaklaştırarak sol bacağı bükün. sol ayağınızın dış kenarını zemine temas halinde tutun.
- Şeker hastalığı belirtileri Şimdi kolları ve elleri konumlandırın
- Göğsünüz ve sağ diziniz arasında boşluk var. Sol eli sağ ayağa yaklaştırarak sol kolu bu boşluktan geçirin.
- Sağ dizinizi sol koltuk altına yaklaştırarak sol elinizle sağ ayağınızı sıkıca tutun. Omurgayı dik tutmaya çalışın.
- Boynu hareket ettirirken gövdeyi yavaşça sağa doğru çevirin.
- Sağ kolu, parmaklarınızı sol iç uyluğa yerleştirerek belinizin etrafına sarın.
- Gövdeyi rahatça hareket ettirmek için sol kolunuzu sağ bacağınıza bastırın.
- Sağ omzunuzun üzerinden sabit bir noktada bakın. Derin ve yavaş nefes alarak vücudu rahatlatın.
- Geri dönmek için hareketleri tek tek ters çevirin. Karşı tarafta tekrarlayın.
Yoga Hareketlerinde her poz için 30 ila 60 saniye yeterlidir.
Hamileler için bu süre 15 saniyedir.
Bir hastalığınız, rahatsızlığınız ya da sakatlığınız varsa; Herhangi bir yaralanmaya sebebiyet vermemek açısından;
Lütfen Doktorunuza Danışmadan Bu yoga Pozlarını Uygulamayın.
Yorum bırakın