Ardha Kapotasana | Yarım Güvercin Pozu

Ardha bheka kapotasana , güçlü bir kalça açıcı ve kuadriseps gerdirme görevi gören ara bir duruştur. Sanskritçe’de ardha , “yarı” anlamına gelir; bheka “kurbağa” anlamına gelir; kapota “güvercin” veya “güvercin” anlamına gelir; ve asana aracı “duruş” veya “poz.”


Ardha Matsyendrasana | Yarım Balık Kralı Pozu

Oturarak bükülmüş bir poz olan Ardha matsyendrasana, Hatha yogadaki 12 temel pozun dokuzuncusu. Yoga duruşları Bu asana’nın adı “yarı” anlamına gelen Sanskritçe, ardha’dan türetilmiştir ; matsya, “balık” anlamına gelir; indra, “kral” anlamına gelir; ve asana, “poz” anlamına gelir.


Ardha Uttanasana | Ayakta Öne Yarım Bükülme

Sanskritçe kökleri gelen Ardha Uttanasana için adı gelir Ardha “yarı” anlamına gelen uttana anlamına gelen “yoğun streç” ve asana , anlamına gelen “poz.”


Ashta Chandrasana | Hilal Pozu

Ashta chandrasana vücudun yanlarını uzatan ve kalçaları açan yüksek bir hamle. Ad, Sanskritçe, “sekiz” anlamına gelen ashta’dan geliyor, “ay” anlamına gelen chandra ve “poz” veya “duruş” anlamına gelen asana .


Ashtangasana Namaskara | Sekiz Uzuvlu Poz

Ashtangasana Ad, Sanskritçe sözcüklerden, “sekiz” anlamına gelen ashta, “parça” veya “uzuv” anlamına gelen anga ve “selamlaşma” veya “selamlaşma” anlamına gelen namaskara’dan gelir. Ashtanga namaskara,


Ashwa Sanchalanasana | Düşük Hamle Pozu

Ashwa sanchalanasana , avuç içleri ön ayağın her iki yanında topraklanmış halde kalırken göğüs kaldırılmış olarak alçak bir hamle duruşudur.Yoga duruşları Adı Sanskritçe kelime geliyor ashva “at” anlamına gelen sanchalana, anlamına gelen “adım hareketi” (bir yürüyüşte gibi) ve asana anlamına gelen “koltuk “.


Astavakrasana | Sekiz Açılı Poz

Astavakrasana, adını bilge Astavakra’dan alır. Astavakra’ya, Sanskrit kökü olan “sekiz” anlamına gelen asta ve “bükülmüş” anlamına gelen vakra’dan bu adı, babası tarafından lanetlendikten sonra sekiz yerde bükülmüş sakat bir bedenle doğduğu söylendiği için verilmiştir.


Baddha Konasana | Bağlı Açı Duruşu

Baddha konasana , kalçaları ve kasık kaslarını açan temel oturmuş bir asanadır . Terimi Sanskritçe geliyor Baddha, “bağlı” anlamına gelen Kona, anlamına gelen “açı” ve asana, anlamına gelen “poz” ya da “duruş.”


Baddha Padmasana | Kilitli Lotus Pozu

Yoga duruşları Baddha padmasana , kalbi açan, canlılığı ve enerjiyi artıran ve vücuda ve zihne bir dizi başka yararlar sunan zorlu ve gelişmiş bir padmasana (lotus pozu) varyasyonudur . Adı Sanskritçe türetilir , bandha “bağlanmış”, “bağlama” veya anlamı, s ADMA’ı, ‘Lotus’ anlamına ve Asana “. Poz”


Baddha Utthita Parsvakonasana | Bağlanmış Yan Açı Pozu

Baddha Utthita Parsvakonasana Adı “bağlı” anlamına gelen Sanskritçe, baddha’dan geliyor ; “yan” veya “yan” anlamına gelen parsva ; “açı” anlamına gelen kona ; ve asana, “poz” veya “koltuk” anlamına gelir. Bu asana için ortak İngilizce adı, bağlı yan açı pozudur.


Baddha Virabhadrasana | Mütevazı Savaşçı Pozu

Baddha Virabhadrasana , kalçalarda, bacaklarda, omuzlarda ve sırtta esneklik gerektiren öne doğru bükülen bir asanadır . Yoga duruşları Bu asananın adı Sanskritçe kökleri geliyor Baddha “, bağlı” anlamına gelen vira “kahraman” anlamına gelen bhadra “arkadaş” ve anlamı, asana anlamına gelen ‘poz.’ Virabhadra aynı zamanda bir Hindu savaşçısının adıdır.


Bakasana | Karga Pozu

Bakasana , yogada bir kol dengesi asanadır .


Balasana | Çocuk Pozu

Balasana bir yoga duruşudur ve “çocuk” ve “poz” olarak çevrilen Sanskritçe bala ve asana kelimelerinden gelir .


Bhekasana | Kurbağa Pozu

Bhekasana Sanskritçe’den türetilen bheka , “kurbağa” ve asana “poz” veya “duruş” anlamına gelir. Yoga duruşları İngilizce’de kurbağa pozu olarak bilinen birkaç asanadan biridir, çünkü vücut bu duruştaki bir kurbağanın şekline benzer.


Bhujangasana | Kobra Pozu

Bhujangasana popüler bir yoga için Sanskritçe adıdır asana aksi Cobra Pose olarak bilinen. Urdhva Mukha Svanasana’ya (Yukarı Bakan Köpek) daha az yorucu bir alternatif olarak kullanılabileceği, genellikle bir Güneş Selamının parçası olarak gerçekleştirilen nazik bir geriye bükülmedir . Terim iki Sanskrit kökünden türetilmiştir; bhujanga , “yılan” veya “yılan” anlamına gelir ve asana “koltuk” veya “duruş” anlamına gelir.


Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0