Utthita Parsvakonasana | Genişletilmiş Yan Açı Pozu

Utthita Parsvakonasana , ayakta duran bir yan streçtir . Adı Sanskritçe, gelen utthita , anlamına gelen “genişletilmiş” parsva “tarafını” veya “kanadını,” anlamına gelen Kona anlamına gelen “açı” ve asana anlamına gelen “duruş.”


Utthita Tadasana | Beş Köşeli Yıldız Pozu

Utthita Tadasana , tüm vücudu harekete geçiren , uzatan ve açan temel bir ayakta durma duruşudur. Adı , “genişletilmiş” anlamına gelen Sanskritçe, utthita’dan gelir; tada , “dağ” anlamına gelir; ve “duruş” veya “poz” anlamına gelen asana.


Utthita Vasisthasana | Genişletilmiş Yan Plank

Utthita Vasisthasana Bilekleri esnetir ve güçlendirir.
Bacakların arkasını esnetir.


Vajrasana | Yıldırım Duruşu

Vajrasana, oturmuş bir yoga asanasının Sanskritçe adıdır . Bu duruş kuadriseps ve ayakların üst kısımları için derin bir esneme sağlar ve sindirime yardımcı olduğuna inanılır. Vajrasana, diğer asana arasında geçiş veya dinlenme pozu olarak kullanılabilir ve genellikle meditasyon için bir duruş olarak kullanılır.


Vakrasana | Yarı Büküm Poz

Vakrasana Sanskritçe’de meru vakrasana olarak adlandırılan basit omurga büküm pozunun bu versiyonu , balıkların yarı efendisine benzer. Bununla birlikte, burada gövde ve kollar ters yönde bükülür. Poz, omurga esnekliğini artırır ve daha yoğun omurga kıvrımlarına hazırlanmak için kullanılabilir.


Vasisthasana | Yan Tahta Pozu

Vasisthasana, karın, bacaklar ve kolları güçlendiren zorlu bir asanadır . Ad, Sanskritçe, “zengin” anlamına gelen vasistha ve “poz” anlamına gelen asana’dan gelmektedir.


Viparita Karani | Bacaklar Duvara Pozu

Viparita Karani, bir tersine çevirme eylemini ifade eden Sanskritçe bir terimdir. Sanskritçe’de viparita “tersine çevrilmiş” veya “tersine çevrilmiş” anlamına gelir ve karani “yapmak” veya “yapmak” anlamına gelir .


Viparita Virabhadrasana | Ters Savaşçı Duruşu

Viparita Virabhadrasana , aynı zamanda derin bir yan esneme sağlayan ayakta geriye eğilmiş bir asanadır . Poz, Virabhadrasana B’nin (savaşçı iki poz) bir varyasyonu olarak kabul edilir. İsim Sanskritçe’den türetilmiştir, viparita , “ters” vira anlamına gelir, “kahraman” anlamına gelir; bhadra, “arkadaş” anlamına gelir; ve asana , “poz” anlamına gelir.


Virabhadrasana I | Savaşçı 1 Pozu

Virabhadrasana I serisindeki üç pozdan ilki olan Virabhadrasana 1, yerin dışında cisimleşen savaşçıyı temsil ediyor. Virabhadrasana 2, düşmanını gören savaşçıyı, Virabhadrasana 3 ise savaşa giden savaşçıyı temsil eder.


Virabhadrasana II | Savaşçı 2 Pozu

Virabhadrasana II odaklanma, güç ve istikrar gerektiren ayakta duran bir asanadır. Adını Shiva’nın enkarnasyonu ve Hindu mitolojisinde güçlü bir savaşçı olan Virabhadra’dan almıştır.


Virabhadrasana III | Savaşçı 3 Pozu

Virabhadrasana III, denge, odaklanma ve güç gerektiren dinamik bir ayakta duran asanadır. Adını Shiva’nın enkarnasyonu ve Hindu mitolojisinde güçlü bir savaşçı olan Virabhadra’dan almıştır.


Virasana | Kahraman Pozu

Virasana Bu asana’nın adı , “cesur kişi” veya “kahraman” anlamına gelen Sanskritçe köklerinden ve “poz” anlamına gelen asana’dan gelmektedir.


Visvamitrasana | Uçan Savaşçı Pozu

Visvamitrasana, aynı zamanda inanılmaz bir bükülme olan karmaşık bir kol dengesi pozudur . Poz, adını kral bilge Visvamitra’dan alıyor.


Vrksasana | Ağaç Pozu

Vrksasana, denge, odaklanma ve zihinsel netliği geliştiren ayakta duran bir asanadır . Adı Sanskritçe geliyor , vrksa “ağaç” ve anlam asana, anlamına gelen “poz.”


Vrschikasana | Akrep Pozu

Vrschikasana, önkol dengesini bir geriye bükülme ile birleştiren gelişmiş bir inversiyondur. Omuzlarda ve kollarda esneklik, denge ve güç gerektirir. Bu pozun adı, “akrep” anlamına gelen Sanskritçe vrschika ve “poz” anlamına gelen “asana” dan geliyor.

Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0