Asanalar

Asana, asanalar yoganın önemli bir bölümünü oluşturur. Duruşların fiziksel egzersizlerin çok ötesinde bir niteliği vardır. Zihni ve bedeni temizler, kontrol eder ve disipline eder; doğal zekayı keskinleştirir; vücuttaki her hücreyi uyandırır. Birçok farklı asana türü, vücudun her bölümünü germeye, dengelemeye ve canlandırmaya hizmet eder.

Asana

Asanalar Nedir

Yoga, zihin, beden ve nefesin tepkisini ve alışılmış seviyelerini fark etmeyi ve gözlemlemeyi öğrenme sürecidir. Bu hareket kalıplarının farkına vardığınızda, yavaş yavaş ve ısrarla bunların yerine diğer daha dengeli hareket, nefes alma ve düşünme kalıplarını koyabilirsiniz.

Asanaların her birinin kendine özgü bir şekli vardır ve geometriktir. Herhangi bir duruşta belirli bir hareket duygusu, yön ve ağırlık merkezi bulunmalıdır. Ağırlık merkezini korumak için kasların olması gerekir. Omurganın dengesi ve simetrisi için pelvis ve omuz kemerlerinin dengesi ve gücü çok önemlidir.

Her duruşta her hareket için eşit ve zıt bir hareket vardır. Tek yönde hareket etmek vücutta olumlu bir değişiklik yaratmaz. Bir dayanak noktası oluşturmadan esneme veya uzama olmaz. Her hareket için esnemeye ve uzanmaya yardımcı olacak bir dayanak noktası vardır. Bu dayanak noktası eklemlerde güç ve alan yaratır; kas uzatma sağlar; Organların yumuşak ve esnek olmasına ve yerlerine yerleşmesine yardımcı olur.

Ayakta dururken ayaklar yere sıkıca sabitlenir. Bu nedenle bacaklar ve omurga gerilerek ayaklardan uzağa uzatılır. Asana Oturma pozisyonunda kalça kemiği, omurganın yükselmesine ve uzamasına izin veren destek sağlama işlevine sahiptir. Baş ağrısı duruşunda baş, eller veya kollar, gövdenin önü ve bacaklar germe sağlamak için dayanak noktası olarak kullanılabilir.

Unutmayın, asıl amaç duruş değil. Amaç, asanaların etkilerini düşünmek de dahil olmak üzere tüm entelektüel süreçtir. Asanaların birden fazla etkisi vardır:

  • Ayakta yapılan duruşlar canlılık ve enerjiyi artırır.
  • Oturarak yapılan duruşların sakinleştirici etkisi vardır.
  • Dönme ve bükülme hareketleri arındırıcıdır.
  • Asana Sırtüstü yapılan duruşlar enerji verir.
  • Baş aşağı yapılan duruşlar zihinsel gücü artırır.
  • Denge duruşları hafiflik duygusu yaratır.
  • Arkaya doğru yapılan eğilme hareketleri zindeleştirir
  • Sıçrama hareketleri kıvraklığı geliştirir.

Asana Egzersizleri Yapmak Neden Önemli

Düzenli asana egzersizleri, kemikleri, eklemleri ve kasları düzleştirip hizalayabilir, aynı zamanda fiziksel güç ve esneklik, dengeli kas hareketi ve dayanıklılık sağlar. Eylemlerin ve deneme yanılma yöntemlerinin analizi yoluyla doğru yöntem bulunabilir. Doğru çaba, basit bir çaba ve çaba gösterebilir. Kas grubu doğru bir şekilde gerilebilir ve kasılabilir. Kemikler eklemlere mükemmel uyum sağlar. Asana Sinir sistemi sakinleşecek ve sonra tekrar sakinleşecektir. Sonra, eylem sırasında kendiliğinden tefekkür durumu ortaya çıktı.

Asana

Asanalar günün herhangi bir saatinde yapılabilir. Sabah egzersiz yaparken beden daha sert ve daha gergin olacak, ancak zihin daha keskin olacak. Akşam yoga dersinde vücut daha esnek ve yumuşak olacak, ancak zihin donuklaşacaktır.

Egzersiz sırasında gözlerinizi rahat ama açık tutun. Gözleriniz dış dünyaya bakmalı, ancak egzersizin vücudunuz üzerindeki etkisini değerlendirmek için zihniniz içe odaklanmalıdır. Asana Kulaklarınız nefesinizin yumuşak, doğal sesini duyacak ve doğru ve sürekli nefes almamızı sağlayacaktır. Ağzınız kapatılmalıdır.

Asana Yogadaki birçok hareket ve nefes alma tekniği iyileştirici bir etkiye sahiptir. Bununla birlikte, bazı durumlarda belirli durmalar uygun değildir.

Tavsiye edilmez!

  • Kalp bozuklukları: Kollarınızı başınızın üzerine kaldırmayın.
  • Adet dönemi: Baş aşağı yoga hareketlerini yapmayın
  • Gebelik: Nefesi tutma alıştırması yapmayın
  • Glokam ya da göz sorunları, kulak ağrısı ve tıkanlıklığı: Nefes tutma alıştırmasını ve baş aşağı duruşları uygulamayın.

Herhangi bir hastalığınız veya tıbbi bir sorununuz varsa, yogaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Asana Sorularınızı veya sizi kaygılandıran noktaları uzman bir yoga öğretmenine sorabilirsiniz.

Asana egzersizlerini yaparken mideniz boş olmalıdır. En iyisi, yoga yapmaya başlamadan önce hafif bir yemekten sonra iki saat, ağır bir yemekten sonra ise dört saat geçmesini beklemektir. Asanalar karın bölgesini esnetir, sıkıştırır, döndürür ve tersine çevirir. Mide bulantısı, mide yanması ya da kramp gibi mideyle ilgili rahatsızlıklar dolu mideyle yoga yapmaktan kaynaklanabilir.

Değerlendirme: 5 / 5.

80 Yoga Hareketi Asana

Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0