Anksiyete Tedavisine Yoga ile Çare

Anksiyete Stres, korku, kaygı – bu duyguları yaşarken hayatta tüm bu örnekleri saymaya başlarsak sayımızı kaybedebiliriz! Test puanları veya ebeveynlerimizin karneye tepkisi hakkında endişelenmek; ilk buluşma veya iş görüşmesi konusunda gerginlik – hepimizin böyle anları var. Biraz korku normaldir. Aslında, tıpkı gıdalardaki tuz gibi, bu da disiplin, odaklanma ve dinamik gerektirir.

Anksiyete Kabusunuz Olmasın

Sorun, bu korku kalıcı hale geldiğinde ve günlük hayatımıza müdahale edecek kadar korkutucu hale geldiğinde başlar. Sonra bir bozukluğuna dönüşür . Aşırı anksiyete veya bilinmeyenden korkmanın tedavi edilmesi gerekir. Yoga kaygının kolayca üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

Yoganın tek tedavi seçeneği olarak görülmemesi gerektiğini bilmek de iyidir. Bir doktora veya uzmana danıştıktan sonra uygun ilaçlar takviye edilmelidir. Doktor, durumunuzda size daha iyi rehberlik edecek ve panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, sosyal bozukluğu veya genel anksiyete bozukluğu yaşayabileceğiniz anksiyete türlerini anlamanıza yardımcı olacaktır.

anksiyete

Anksiyete Bozukluğu Nedir Bende Varmı?

  • Alışılmadık şekilde panik, korku ve endişe hissedeceksiniz.
  • Geçmişteki travmatik deneyimler hakkında sık sık kontrolsüz takıntılı düşünceleriniz olur.
  • Anksiyete Bir kabustan uyanacaksın.
  • Ellerinizi tekrar tekrar yıkama eğilimindesiniz.
  • İyi uyuyamıyorsun.
  • Elleriniz ve ayaklarınız anormal şekilde terliyor.
  • Sık sık kalbinizin çarptığını hissediyorsanız

Evet Anksiyete Hastası Olabilirsiniz.

Yoga Anksiyetemi Nasıl Tedavi Eder

Düzenli olarak yoga yapmak, günlük yaşamınızda sakin ve rahat kalmanıza yardımcı olabilir, aynı zamanda yaklaşan olaylarla yüzleşmenizi de sağlayabilir.

Yoga pratiği ideal olarak tam bir asanalar yoga hareketleri nefes teknikleri, meditasyon ve antik yoga felsefesini içerir; Anksiyete bunların tümü, bazı kaygı hastalarının iyileşmesine ve yeni pozitiflik ve güçle hayata yüzleşmesine yardımcı olur.

Aşağıdaki yoga hareketleri ile huzursuz bir zihni sakinleştirebilir ve doğal olarak anksiyete tedavisine yardımcı olabilirsiniz.

Savasana|Ceset Pozu

Sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı açın. Elleriniz yanlardan belli bir mesafe bırakmalıdır. Gözlerini kapat. Anksiyete Yavaşça ve derinden nefes alın ve nefes verin. Ayak parmaklarıyla başlayın, vücudun tüm bölümlerine odaklanın ve ardından vücudun tüm bölümlerini gevşetmek için yukarı çıkın.

Zihniniz dengesizse, lütfen nazikçe vücudunuza çekin. Vücudun tüm kısımlarını dikkatlice inceleyin. Herhangi bir yerde kendinizi gergin veya gergin hissederseniz, alanı gevşetin. Nefes almaya dikkat edin. Her nefes alışınızda vücudunuzdaki değişiklikleri gözlemleyin.

Fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, duruşu yaklaşık 10 dakika koruyun veya zamanı artırın. Anksiyete Sağa dönün ve duruştan çıkın. Sol kolunuzu göğsünüzün önünde yere koyun, bacaklarınızı çaprazlayın, ellerinizi dizlerinizin üzerine koyun ve rahat bir pozisyonda oturun. Gözlerini kapat ve derin bir nefes al. Çevrenizi daha iyi anlamaya başladığınızda gözlerinizi açın.

Matsyasana|Balık Pozu

anksiyete

Bacaklarınız düz ve elleriniz yanlarınızda olacak şekilde mat üzerine uzanın. Anksiyete Ellerinizi başınızın arkasına koyun, ardından avuç içlerinizi omuzlarınıza koyun. Parmaklar omuzlarınızı göstermelidir.

Nefes alın ve avuç içlerinizi yere sıkıca bastırın, başınızı kaldırın ve tacı yere koyun. İyi bükülür. Kollarınızı gevşetin veya ellerinizi kalçanızın altına koyun. Pozisyonu yaklaşık 3 dakika koruyun. Anksiyete Duruşu serbest bırakmak için, ellerinizi omuzlarınızın arkasına koyun, avuç içlerinize sıkıca bastırın, kalçalarınızı kaldırın ve başınızı ve sırtınızı serbest bırakın.

Makarasana|Timsah Pozu

Yoga matı üzerinde yatmak, karnına uzanmak ikinci adımın birkaç çeşidi vardır. Kollarınızı katlayıp başınızı kaldırabilir ya da dirseklerinizi yere koyabilir, ön kollarınızı kaldırabilir ve çenenizi avuç içlerinize yerleştirebilirsiniz.

Avuç içlerinizi dirsekleriniz yere değecek şekilde ve ön kollarınızdan biri alnınıza değecek şekilde karşı omuzlara da yerleştirebilirsiniz. Anksiyete Bacaklarınızı uzatın ve ayrı tutun. Kendinizi rahat hissedene veya başka bir duruş benimsemeye hazır olana kadar duruşunuzu koruyun.

Janu Sirsasana | Baş ile Dize Eğilme Pozu

anksiyete

Ayaklarınızla birlikte mat üzerine düz bir şekilde uzanın ve bacaklarınızı öne doğru uzatın. Anksiyete Sağ bacağınızı bükün ve sağ ayağınızı yere ve sol uyluğunuzun içine yerleştirin. Sağ topuğunuz perine yakın olmalıdır. Nefes almak.

Ellerinizi yanlara doğru kaldırın ve dirsekleriniz düz olacak şekilde başınızın üzerinden uzatın. Nefes verirken ellerinizi öne doğru eğin. Sol bacağınızın ayak parmaklarını dizlerinizi bükmeden tutun. Anksiyete Mide sol uylukta olmalı ve alın sol dizin üzerinde veya üstünde olmalıdır. Pozisyonu 30 saniye basılı tutun. Diğer bacak için aynı adımları tekrarlayın.

Balasana|Çocuk Pozu

Uyluklarınızı diz çök. Ayak parmaklarını bir araya getirin ve topuklarını ayırın. Bu, ayaklarınızın “V” şekli gibi görünmesini sağlayacaktır. Topuklarınızın arasındaki boşluğa oturun ve sırtınızı düz tutun.

Nefes alın ve elinizi başınızın üzerine kaldırın. Öne doğru eğilirken nefes verin ve ellerinizi uzatın. Ellerinizi yere koyun ve kollarınızı uzatın. Anksiyete Alternatif olarak, avuç içlerinizi kaldırıp bir kenara koyabilirsiniz. Omurganızı gerin ve alnınızı dizlerinizin önüne koyun. Kalçalarınızı kaldırmayın. Pozisyonu bir dakika tutun. Poz verirken nefes alın.

Ardha Hanumanasana|Koşucu Pozu

anksiyete

Anksiyete Sağ ayağınızı bir ayağınıza ve arka dizinizi yere koyun. Kalçalarınızı geriye doğru kaydırın, sol dizinize koyun ve gergin hissettiğiniz ancak zorlamadığınız ön kısmı düzeltin. Sağ parmağınızı yüzünüze doğru bükün ve ayağınızın tabanını paspasın üzerinden kaydırın. Ellerinizi doğrudan omuzlarınızın altına, yere veya bir bloğa bakacak şekilde yerleştirin. Omurganın uzunluğunu öne ve arkaya doğru tutun. Anksiyete Aşırı gerilmeyi önlemek için, dizinizin arkasında en az bir küçük bükülme olacak şekilde sağ dizinizi yukarı doğru kaldırın.

Vücudunuzu uzun tutmak ve karın kaslarınızı çalıştırmak için parmak uçlarınızla bastırın. Basıncı derinleştirmek için iki elinizle ayaklara doğru yürümeye başlayın. Anksiyete Bu pozisyonda çalışırken, sağ ayağınızın küçük parmağını yüzünüze doğru geri çekmeye odaklanın ve ardından ayağınızın topunu parmağın hemen altına bastırın. Pozisyonu 60 saniyeye kadar tutun, ardından ön dizlerinizi bükün ve hamle yapın. Diğer tarafta tekrar edin.

Bir yanıt yazın

Kapat
Giriş yap
Kapat
Ödeme (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.




0